Menu

Het Groene Kantoor

Het Groene Kantoor

Planten op kantoor maken mensen gezonder, creatiever en productiever!

Een plant kan een werkplek behoorlijk opfleuren. Levend groen geeft veel werknemers een prettig gevoel. Planten hebben meetbaar positieve effecten op de prestaties van de werknemers die er vlakbij zitten.


Voordelen van planten op kantoor

1. Planten op kantoor verbeteren de luchtkwaliteit
We staan er niet altijd bij stil, maar de lucht in een kantoorruimte is vaak erg ongezond. Computers, kopieermachines, printers… stoten kleine stofdeeltjes en andere stoffen uit die de lucht op kantoor sterk vervuilen. Het gebruik van airco en verwarming zorgen daarbij nog eens voor droge lucht met soms nefaste bijwerkingen zoals droge ogen en een schorre keel. In een kantoorruimte is het bovendien niet altijd mogelijk om een raam te openen of om voldoende te ventileren, waardoor werknemers eigenlijk steeds dezelfde lucht inademen.
Planten op kantoor verbeteren de luchtkwaliteit. Ze hebben een zuiverende werking. Planten nemen CO2 in zich op, en zetten deze om naar zuurstof, waardoor de lucht zuiverder en aangenamer wordt en schadelijke stofdeeltjes geneutraliseerd worden.

2. Planten op kantoor verbeteren de creativiteit en productiviteit
Onderzoek heeft uitgewezen dat planten op kantoor de creativiteit en productiviteit van werknemers met respectievelijk 45 procent en 38 procent kunnen verhogen.
Al met één plant op kantoor neemt de creativiteit toe. Wetenschappers vermoeden dat dit komt door het rustgevende effect van planten. Als je je rustig en gezond voelt, komt er in je hoofd meer ruimte vrij voor nieuwe ideeën. Planten kunnen zo indirect leiden naar meer bedrijfsgroei en innovatie.

3. Planten op kantoor verhogen de concentratie
Niet alleen de creativiteit en productiviteit stijgen dankzij de aanwezigheid van planten op kantoor. Onderzoek heeft aangetoond dat ook de concentratie van werknemers stijgt in een groene werkomgeving. Dit is niet alleen fysisch te verklaren - planten zorgen nu eenmaal voor gezondere lucht waardoor je je beter kan concentreren - maar ook psychisch. Een groene omgeving ontspant de geest, en zorgt voor een hogere concentratie.

4. Planten op kantoor verhogen het algemeen welzijn op het werk
Groen creëert een ontspannen sfeer. Dit verhoogt niet alleen de creativiteit en concentratie, maar doet ook het stressniveau dalen. Wetenschappers hebben ontdekt dat planten op kantoor het algemeen welzijn van werknemers met maar liefst 47 procent kunnen verhogen. Werknemers voelen zich meer tevreden en gezonder in een groene werkomgeving, met minder ziekteverzuim tot gevolg.

5. Planten op kantoor zorgen voor een betere akoestiek
Planten werken niet alleen luchtzuivering; ze absorberen ook geluidsgolven en kunnen zo gebruikt worden om de akoestiek te verbeteren.
Heeft een kantoorruimte veel harde oppervlakten zoals een betonnen of stenen vloer, dan zijn planten onmisbaar om galm en geluidsoverlast tegen te gaan.

6. Planten op kantoor verhogen het bedrijfsimago
Planten op kantoor zorgen voor extra sfeer. Ze scheppen een uitnodigend en warm gevoel, en dit niet alleen voor de werknemers, maar ook voor bezoekers en andere stakeholders. Een eerste indruk is zeer belangrijk, en de aanwezigheid van enkele planten aan het onthaal kan wonderen doen. Meteen krijgt je bedrijf een duurzame, milieuvriendelijke uitstraling.

7. Planten op kantoor verhogen het groepsgevoel
Planten op kantoor stimuleren het groepsgevoel binnen een bedrijf. Planten moeten verzorgd worden, en als dit gekaderd wordt in een gemeenschappelijk project waarin verschillende werknemers een eigen rol krijgen, moedigt dit de samenwerking tussen werknemers aan. Sociale samenhang en communicatie worden bevorderd.
Een werknemer die zich betrokken voelt bij een project rond bijvoorbeeld een groen kantoor, voelt zich bovendien meer betrokken bij het bedrijf zelf, wat zorgt voor een grotere bedrijfstrouw.

 

Groene Kantoor Oplossingen van Witteveen:

 
Glimakra Jungle Wall akoestische vilt wandpanelen, ook te bestellen via webshop


molo softwall textile forest green
molo softwall textile forest green, een flexibele wand in de kleur bosgroen met 2 optionele hoogtes: 183H of 244H [cm]


Palmberg Prisma2 kasten met geintegreerde plantenbakken

 
Wini Maxx kasten met geintegreerde plantenbakken

 
Offecct O2asis lounge meubelen met geintegreerde plantenbakken

 Freund Mos wanden


 Glimakra Limbus scheidingswanden met geintegreerde plantenbakken

 Mobilane planten scheidingswanden of wandpanelen