Menu

Nieuws

Nieuws index

Index

Nieuwsberichten Witteveen Projectinrichting

TelefoonCellen en ConcentratieCellen onmisbaar in Open Space Offices

Disc van Palmberg in de top 100 van Das Buro Disc van Palmberg in de top 100 van Das Buro
Previous Article
Glimakra JungleWall wint prestigieuze RedDot prijs 2019 Glimakra JungleWall wint prestigieuze RedDot prijs 2019
Next Article
TelefoonCellen en ConcentratieCellen onmisbaar in Open Space Offices

PrivacyCellen verhogen de concentratie op de werkplek!

Concentratie en de kantooromgeving ... een lastige combinatie
U bent geen uitzondering als u op uw werk wel eens moeilijkheden ervaart bij het concentreren op uw taken. Velen van ons zitten tegenwoordig in een kantoortuin met akelige akoestiek en
verminderde privacy. Diepe concentratie raakt in zo’n omgeving al snel verstoord.

In de Flow
En dit terwijl de mens eigenlijk een diepe concentratie, of zelfs flow-staat, prettig vindt. Wanneer we bezig zijn met een relatief aandachteisende activiteit waarbij een optimale balans tussen taakeisen en individueel vaardigheidsniveau bestaat dan is flow mogelijk.
Flow kenmerkt zich door een subjectieve ervaring van hoge betrokkenheid tot de taak. Ook een hoge mate van gefocuste aandacht en een gevoel van controle typeren de juiste flow. En er is zelfs uitstel van zelfkritiek.
Flow is met name gelieerd aan genot en met intrinsieke motivatie om een taak te volbrengen en bij te schaven aan al bestaande vaardigheden. We zouden kunnen stellen dat hoe meer we in flow zitten, hoe gelukkiger we ons voelen. De kans op een flow-ervaring vergroten bij werknemers is dus sterk in het belang van zowel werknemer als werkgever.

Personality Based Working
Het kan 20 minuten of meer duren om in goede concentratie te raken, wat vervolgens kan leiden tot flow. Een dergelijke toestand is kwetsbaar. Het kan ook zo weer abrupt afgebroken worden door bijv. harde muziek, een telefoontje of door een luidpratende collega’s. Hoe u met veel prikkels omgaat kan afhankelijk zijn van uw persoonlijkheid.
Bij Personality Based Working gaat het erom dat er een plek is die bij uw persoonlijkheid past. Bent u introvert, heeft u behoefte aan afzondering en rust, dan wilt u een plek waar het niet zo hectisch is, met door elkaar pratende en telefonerende collega’s. Heeft u een hoge persoonlijke structuurbehoefte dan is het niet erg om aan dat satirische kantoorcliché te voldoen om dag in dag uit tegenover dezelfde collega te zitten, op vaste tijden uw koffie te halen en uw boterhammen te eten uit de al jarenlang gebruikte plastic broodtrommeltje.”

Bij Personality Based Working gaat het erom dat u een plek heeft die bij uw persoonlijkheid past.

Personality based working kan een mooie stap zijn naar betere concentratie voor het individu. Medewerkers moeten zoveel mogelijk worden ondersteund bij het bereiken van diepe concentratie. Een oplossing kan het aanbieden van afgesloten, flexibele ruimten zijn, die je met het duidelijke doel (rust van prikkels) af en toe kunt gebruiken. Gebruik hiervan signaleert naar collega’s dat u even niet aangesproken wilt worden – een duidelijke boodschap. Uw rust vinden in dergelijke omgeving wordt makkelijker vanwege de akoestische afsluiting van de open ruimte.

Houdt u ook niet van afleiding van collega’s? Bent u meer introvert dan extravert en trekt u zich graag terug om geconcentreerd te kunnen werken. Dan zijn de vele BelCellen Concentratie Ruimtes op www.telefooncel.info misschien iets voor bij u op de werkvloer;

Bron: Bakker Elkhuizen, Myrthe van Stralen: Concentratie in de moderne tijd
/ Author: Robin Witteveen / Number of views: 945703 / Comments: 0 /
Print